Tampereen Kansi ja Arena -hankkeessa Karanttia® S1-luokan väestönsuojat

Tampereen Kansi ja Arena -hanke on yksi Suomen kiinnostavimmista rakennuskokonaisuuksista. Kannella sijaitseva Nokia Arena on jälleen jääkiekon MM-kisojen näyttämönä tulevana keväänä. Tampereen Kansi ja Arena -hankkeen suunnitteluvaiheessa nousi esiin kysymys väestönsuojien muuttamisesta isommasta S2-luokan väestönsuojasta useampaan ja kokoluokkaa pienempään S1-luokan väestönsuojaan. Suunnitelmat, budjetit ja toteutus osoittivat, että ratkaisu oli onnistunut. Suunnittelun optimoinnilla saavutettiin myös merkittäviä kustannussäästöjä. 

Tampereen Kansi ja Arena -hanke sijaitsee aivan Tampereen sydämessä ja osa näyttävä osa kaupungin uutta siluettia. Nokia Arenalla katsojapaikkoja on 15 000 ja se on yksi Suomen kiinnostavimmista ja puhutuimmista uusista elämyskohteista. Kokonaisuuden yhteydessä on muutakin toimintaa, kuten hotelli, kasino sekä monipuolisia kokous- ja tapahtumatiloja.

Tampereen Kansi ja Arena -hankkeen suunnitteluvaiheessa heräsi kiinnostus vaihtaa suurempi S2-luokan väestönsuoja useampaan, kooltaan pienempään S1-luokan väestönsuojaan. Tavoitteena oli myös selvittää, voiko rahaa säästää väestönsuojien osalta.

Onnistunut ratkaisu hybridihankkeessa

Karanttia®-väestönsuojien valmistuksesta vastaavan Rakennusbetoni- ja Elementti Oy:n suunnittelutiimi otti haasteen vastaan. Suuremmissa S2-luokan väestönsuojissa on suuremmat kuormat ja ilmanvaihtokoneet, jotka luonnollisesti aiheuttavat suurempia kustannuksia. Esitimme tarjouksen, jossa kokonaisuus oli ratkaistu S1-luokan elementtiväestönsuojilla. Osallistuimme myös väestönsuojien suunnitteluun, eli miten ne sijoitellaan osaksi rakennusta. Suunnittelussa optimoimme ja huomioimme rakenteet niin, että niihin tarvittiin mahdollisimman vähän terästä.

Päätyminen S1-luokan elementtiväestönsuojiin nopeutti rakentamisaikaa ja helpotti suunnittelua, koska kaikkia perustuksia ja väestönsuojien rakenteita ei tarvinnut suunnitella yhdessä paikassa. Työmaalle toimitetut valmiit elementit nopeuttivat työmaatyöskentelyä ja paransivat työturvallisuutta, koska elementit on helppo asentaa paikoilleen.  

”Karanttian väestönsuojaratkaisuilla pystyttiin varmistamaan hybridihankkeen tiukat aikataulutavoitteet”, kertoo Tampereen Kansi- ja infra-projektin päällikkö Jenni Ala-Mantila SRV:ltä.

Haluatko tietää S1-luokan väestönsuojista lisää?

Ota yhteyttä myyntiimme, autamme mielellämme:

Myynti / Karanttia Oy Perusturva

Kristian Antila, myyntipäällikkö

Puh. 040 834 9214 / Kristian.antila@karanttia.com

Valmistus / Rakennusbetoni- ja Elementti Oy

Sami Konsti, myynti- ja kehitysjohtaja Puh. 040 702 9970 / sami.konsti@rakennusbetoni.fi

BLOGIARKISTO